П`ятниця, 03.05.2024, 00:59
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

Міське методичне об'єднання шкільних бібліотекарів м. Красноармійська

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 79
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Листопад » 28 » КОНКУРС "НАЙКРАЩИЙ ЧИТАЧ – 2014"
19:07
КОНКУРС "НАЙКРАЩИЙ ЧИТАЧ – 2014"

                                    SAM_5275

                                    SAM_5163

Читання книги – особливий вид діяльності. Це найоптимальніший засіб формування гармонійної особистості. Стрижнем державного патріотизму, традиційною національною духовною цілісністю для всіх народів була і залишається література. Завдання суспільства – виховувати у молоді потребу звернення до книги як духовної спадщини народу. Викладачі, бібліотекарі повинні допомогти юнацтву пізнати силу слова  в прозі, поезії, навчальній літературі, у спілкуванні один з одним, а також долучити їх до таємниць літературного мистецтва. Добре сприяє цьому Всеукраїнський дитячий конкурс   «Найкращий читач України».

Уже стало доброю традицією в  кожній школі проводити цей конкурс для учнів 6-7 класів. Учасники з нетерпінням чекають на перший тур цього заходу і з великим задоволенням беруть у  ньому участь.

Варто нагадати, що Всеукраїнський конкурс дитячого читання проводиться, починаючи з 2005 року, у всіх містах і селах нашої країни завдяки підтримці громадської організації “Форум видавців” та Міністерства культури і туризму України, Міністерства освіти і науки України, а також Національної бібліотеки України для дітей.

Конкурс проводиться з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращих зразків української та світової літератури.   

Книга - справжній маг. Читаючи, ми уявляємо себе чарівниками, здатними  розуміти мову речей, рослин і тварин. Скільки дивовижних таємниць відкривається завдяки книзі! Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів! Це свято книги, і тих хто любить це нетлінне і вічне творіння людства.

ІІ тур Всеукраїнського конкурсу  «Найкращий читач України – 2014»  у місті Красноармійську для дітей ВІДБУВСЯ! 

27 листопада, під час проведення другого етапу конкурсу «Найкращий читач України – 2014» в актовій залі загальноосвітньої школи №2 міста Красноармійська, між собою змагалися переможці першого (шкільного) етапу конкурсу. Свято пройшло  в теплій, дружній атмосфері, де крім конкурсантів, у залі були присутні їхні друзі та бібліотекарі  шкіл, гості.  Діти презентували свою улюблену книгу.  Відбір найкращих читачів здійснювався за такими критеріями: власна думка про прочитане, аналіз, інтерпретація, артистизм у виступі, загальна ерудицiя та вмiнням захоплююче розповiдати, втілюючись в образи героїв. 

Усна вікторина «Розплутай клубочок» показала загальний рівень ерудованості не тільки конкурсантів, але й уболівальників. Практично на всі запитання вони готові були правильно відповісти. І ця вікторина дала гарний старт перед найважливішим завданням – презентувати уподобаний твір (регламент у 5-7 хвилин).

Творчий конкурс, який плавно перейшов у мистецький концерт, розкрив дитячі таланти і співали, і танцювали, і інсценували, і декламували вірші, прозу.

Поки члени журі сперечалися, визначаючи переможця, (адже вибір був важким, кожен учасник гідно виступив, а потрібно обрати лише одного -  найкращого), для всіх присутніх було проведено конкурс «Темна конячка». Потрібно було за музичним посланням визначати героя, автора та назву твору. Та, виявилось, що для кожного це було не складно, тому що тут зібралися найначитаніші та найкращі.

Члени журі оцінювали учнівські презентації, додаючи додаткових балів творам із позашкільної програми. 

Треба сказати, що учасники конкурсу з нетерпінням чекали рішення справедливого журі. Час настав...

Переможцем була визначена Бурима Єлизавета, учениця 7-А класу загальноосвітньої школи №6, яка представляла книгу А.Платонова «Юшка».

У номінації «Глядацькі симпатії» перемогла Янголь Катерина учениця 6-Б класу загальноосвітньої школи №3 (П. Треверс «Мері Поппінс»).

Лауреатами стали: Глущенко Марина учениця 7-Б класу ЗОШ №2 (І. Франко «Зів’яле листя» (лірична збірка), Мазценко Єлизавета учениця 7-Б класу ЗОШ №9 (К. Мотрич «Політ журавлів над нетопченими травами»),  Назаренко Валерія учениця 7 класу ЗОШ №14 (О. Хайям «Рубайат»), Щерба Анна учениця 6 класу ЗОШ №36 (К. Булычев «100 лет тому вперед»).

Учні школи №2 прикрасили захід своїми виступами, це надало особливої атмосфери конкурсу: відкрили конкурс учні 6-го класу,   які заспівали пісню про бібліотеку, далі другокласники «Інтелект України» продемонстрували танець «Дівчина-весна» і завершили конкурс учениці 10-го класу, Сенчук Анастасія і Глебська Світлана, піснею «Україна-вишиванка». Атмосфера в залі була насичена позитивом, святковістю та блиском світлого розуму.

Усіх учасників було нагороджено призами та дипломами.

Конкурс, дійсно, був яскравим та насиченим, по його закінченню конкурсанти та гості мали можливість поділитися своїми враженнями.

І не забуваймо, що книги просвітлюють душу, піднімають і зміцнюють людину, пробуджують у ньому кращі прагнення, відточують її розум і пом'якшують серце. Читання – пожива для розуму і душі. Тож читаймо та й дітей до цього привчаймо!

Переглядів: 579 | Додав: Дінуля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz