П`ятниця, 10.05.2024, 10:27
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

Міське методичне об'єднання шкільних бібліотекарів м. Красноармійська

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 79
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Наші публікації » 2013

"Маяк" №47 - 21.11.2013 року

Свято рідної мови

   9 листопада в Україні щорічно відзначається свято - День української писемності та мови. За православним календарем – це день вшанування пам’яті  Преподобного Нестора Літописця. Саме він стояв біля витоків української писемності, збирав відомості про походження рідного Києва, його засновників, описував події, що відбувалися на його очах. Нестор Літописець був послідовником  творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. День української писемності та мови – одне з наймолодших державних свят, яке було встановлено у 1997 році указом Президента України.

   В загальноосвітній школі №3 м. Красноармійська на честь цього свята проводився ряд заходів. Метою їх було ознайомити учнів школи з виникненням писемності, показати красу і багатство рідної мови, сприяти розширенню словникового запасу школярів, розвитку у них почуття національної гідності та любові до національних традицій та культури, розкриття  творчих здібностей дітей.

  Учні 3-х класів здійснили цікаву подорож у країну писемності, мандруючи по сторінках усного журналу «Слово про слово». Учні 9-А класу ознайомили дітей з історією виникнення і розвитку української писемності, розказали легенди про виникнення мови та факти з її історії. Звучало багато віршів, присвячених рідній мові.

  А учні 4-х та 5-х класів  змагалися за звання кращого знавця рідного фольклору в конкурсі «Мужай, прекрасна наша мово!» Учні 9-Б класу загадували дітям загадки-шаради на знання української мови. Діти пригадали українські прислів’я та приказки, відгадували ребуси, декламували вірші, співали українські пісні.

  Учні 6-х класів проводили 5-хвилинки цікавих фактів, присвячених мові, по всім класам школи. А учні 10-го класу випустили яскраві, цікаві стіннівки про рідну мову.

  В шкільній бібліотеці була оформлена виставка літератури «Від кирилиці до Кобзаря» та виставка дитячих малюнків.

  Такі свята дуже важливі для дитячих закладів – шкіл, дитячих садків. Дивлячись, з якою радістю діти декламують вірші українських поетів, співають українські пісні, малюють малюнки про рідну країну та її народ, з гордістю розумієш, що в української мови є майбутнє. Обов’язок кожного громадянина України – турбуватися про її долю, удосконалювати і збагачувати рідну мову.

                                                                                                                         Бережко Н.А., бібліотекар ЗОШ №3

Категорія: 2013 | Додав: Наточка (21.11.2013)
Переглядів: 327 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz